Keresés
Keresett szó:

Rendezés:
Bejelentkezés
Hírlevél
TÁMOGATÓINK



Egészségesen felnőni - A digitális médiaeszközök korában

Dr.Klaus Scheler
Kiadó: Merkúr Gyógyító-Mozgás Egyesület, 2019
Teljes ár: 2900 Ft      Engedményes ár: 2900 Ft
Jelenleg nem rendelhető


Útmutató szülőknek és mindazoknak, akik gyerekekkel és fiatalokkal foglalkoznak

A jelenlegi helyzetben egyre aktuálisabb témájú médiakalauz második, javított, további magyar referenciákkal, QR kódokkal kiegészített kiadása.

Puha kötés, 155 oldal

A "kütyük"! Mennyi mindenre jók, és mennyi gond is van velük, miattuk... Inkább hasznosak vagy inkább veszélyesek? És tulajdonképpen miért is lennének veszélyesek? Ellentmondásos szakértői vélemények, kutatások... Szabályok, egyezségek, amelyeket mindig újra kell tárgyalni... Az elkeserítő látvány, amikor fiatalok, felnőttek egymás mellett ülve, ki-ki a saját kütyüjére tapad, és szinte falat von maga köré, miközben a kezében levő apró tárgy varázslatszerűen szüntet meg időt és távolságot... Micsoda ellentmondás megint!

A 20 nyelvre lefordított médiakalauz hiánypótló olvasmány minden szülő és pedagógus számára. Hiánypótló, mert egy tárgyilagos képet ad egyrészt arról, hogy mik az egészséges fejlődés követelményei egy-egy életszakaszban, másrészt pedig élhető kompromisszumot próbál javasolni, hogy mennyire engedhetjük be gyermekeink életébe a feltartózhatatlanul terjedő digitalizációt, úgy, hogy a lehető legkevesebbet ártson.

Vekerdy Tamás utolsó írásai közé tartozik az előszó, melynek megírását boldogan vállalta, mert annyira fontosnak tartotta, hogy magyarul megjelenik ez a kalaúz. Ebből álljon itt egy rövid idézet:
"A külső kép elnémító kép. A képernyő kapcsolat nélküli világba vezet be. Ezek a csodás kütyük valójában varázseszközök, olyasmiket valósítanak meg, amikről az emberiség mindig is álmodott, fantáziált vagy mágikus eszközökkel próbált megidézni. A távolba látok, hallok, beszélek… De ők használnak minket – elbűvölnek, lenyűgöznek, nem tudunk szabadulni –, nem pedig mi őket. Legalábbis ma még így van, túl újak, túl szokatlanok, túl varázslatosak."

Reméljük, hogy ez a kiadvány minél több családban segítséget fog nyújtani a tudatosabb médiaeszköz használathoz, és nem csak a gyerekek esetében!



A könyv besorolása: Tudomány és természet, Waldorf és oktatás, Gyermek és család