Keresés
Keresett szó:

Rendezés:
Bejelentkezés
Hírlevél
TÁMOGATÓINK



Az utolsó három év

Peter Selg
Kiadó: ProNatura Manufaktúra, 2023
Teljes ár: 2900 Ft      Engedményes ár: 2900 Ft
Mennyiség:  


Ita Wegman Asconában (1940-1943)

Puha kötés, 196 oldal

Ezt az időszakot, Ita Wegman utolsó három évét, Emanuel Zeylmans van Emmichoven csak röviden mutatja be a három kötetes Wegman-biográfiájában (Ki volt Ita Wegman I.-II.-III.)

Peter Selg mintegy másfél évtizeddel később állította össze ezt a közel 200 oldalas kötetet, amely kiegészítésként szolgál az átfogó Ita Wegman életrajz lezáró szakaszához. Ita Wegmantól és munkatársaitól származó további leveleket, jegyzeteket, naplóbejegyzéseket tartalmaz, valamint az időközben felkutatott egyéb kortörténeti dokumentumokat – Peter Selg által keretbe foglalva.

Dr. Ita Wegman nemcsak orvosként, hanem szellemi tanítványként, gyakorló emberként is előttünk járt a megismerési úton. Élete végéig kiemelten fontosnak tartotta Rudolf Steiner szellemi lényéhez és művéhez való közvetlen kapcsolódást. Ösztönző erővel hatott környezetére, leginkább példát mutatva, nem tekintélyként, nem tanítóként, hanem barátként és sorstársként; az egyéni ember felelősségét helyezve mindig a középpontba. Egy sokkal átfogóbb értelemben vett orvoslás, az általános emberi állapot gyógyítására irányuló akarat vezérelte. Ennek az átfogóbb értelemben vett gyógyító akaratnak, mint továbbható elemnek középpontba helyezése volt a legfőbb célja e kötet magyar nyelven való megjelentetésének.

Kiadó: ProNatura Manufaktúra Kft., 2023.



A könyv besorolása: Életrajz