Keresés
Keresett szó:

Rendezés:
Bejelentkezés
Hírlevél
TÁMOGATÓINK



Hattyúszárnyak

Judith von Halle
Kiadó: Magánkiadás, 2021
Teljes ár: 3800 Ft      Engedményes ár: 3800 Ft
Mennyiség:  


OLVASSON BELE!

Szellemi önéletrajz
(Gyermek- és fiatalkor) 

Kemény kötés, 400 oldal

Fordította és kiadja: Barta Tamás


Ez az önéletrajz egy olyan ember rendkívüli belső élményeiről számol be, aki harmadik életévében egy döntő esemény által felébred a derengő gyermeki tudatból, és azt kérdi magától: hol voltam eddig? Megkezdődik az elvesztett, teljes tudat utáni vadászat. E nap óta a gyermek más szemmel nézi a világot, mint a környezetében lévő felnőttek. Színes erőáramokat figyel meg, amiket „életvarázserőnek” hív. Átéli az éber tudat megőrzését az elalvás során, és eközben szörnyű teremtményekkel találkozik az „igazság világának” bejáratánál. Ezen belépve a „tiszteletreméltó Fény” fogadja, aki erősíti őt az etikai önnevelésre tett próbálkozásai során. Egy tizedik életévben történt élmény meghatározó lesz a jövője szempontjából. Hasonló élményekről számoltak be az olyan filozófusok, mint Plótinosz, vagy költők, mint Novalis. Itt egy gyermek ad hírt arról, hogyan éli át lelkében a bölcsesség és a szeretet isteni forrását, amely a tudat „teljes egésze” iránti keresésének célja.

Gyermeki perspektívából vizsgál különböző egzisztenciális, filozófiai kérdéseket, mint az élet és a halál, a mulandóság, Isten vagy a szeretet. Megrázóak a beszámolók arról az egyre nehezebb kihívásról, hogy a „valóság világa” és a „mindennapi színjáték világa” közti szakadékot áthidalja. A diáklány a költészet, a filozófia és a művészet terén talál vigasztalást. Naplójában humorosan emlékezik meg a szigorú, katolikus berlini Canisius-iskola tanárairól és tanítási módszereiről, amely iskola később hírhedtté vált. Tizenkét évesen gondolati áttörést ér el. Tökéletesíti a meditáció módszereit, ám 25 éves koráig megőrzi rejtett világa titkát. A tanulmányai során átélt válságot követően végül megismerkedik egy szellemre nyitott filozófia képviselőivel, amelyben megdöbbentő egyezéseket talál saját élményeivel. Utóbbiak során a reinkarnációt is felfedezi, és így bezárul a kör, és hároméves kori ébredés-élménye is magyarázatot nyer.

A könyv ösztönző tanúságtétel és bátorítás a saját el nem múló szellemi individualitásunk, annak lehetőségei, eredete és céljai felfedezésére.



A könyv besorolása: Életrajz