Keresés
Keresett szó:

Rendezés:
Bejelentkezés
Hírlevél
TÁMOGATÓINKÖnmagunk lelki megerősítése a hat mellékgyakorlattal

Gellért Ferenc
Kiadó: Megismerés Kiadó, 2017
Teljes ár: 2500 Ft      Engedményes ár: 2500 Ft
Mennyiség:  


2.kiadás (új kiadó)

Puha kötés, 190 oldal

A szerző sorai a borító hátoldaláról:

A tudatos lélek fejlődésének korában élünk. Amit korábban ösztönösen vagy aktív hozzájárulásunk nélkül készen kaptunk, ma mindinkább tudatosan kell létrehoznunk. Hogy lelki erőink legyenek az élethez, gondolati és akarati erőkkel is fel kell vértezni magunkat.
Énünk gyenge. Ezért vagyunk önzőek. Minden káros szenvedély, depresszió, álmatlanság, akaratgyengeség, céltalanság, idegeskedés és a kényszerképzetek felmerülésének gyökere általában énünk egészségtelen, passzív, csapongó, homályos érzésektől befolyásolt, életidegen, negatív és elfogult gondolkodása. Pár percig sem tudunk csak egy valamiről gondolkodni anélkül, hogy ne terelődne el a figyelmünk. Ezért először gondolkodó erőnket és ítéletalkotó képességünket kell fejleszteni. Érzéseinkben is csak megerősített gondolkodással tudunk egyensúlyt teremteni. Aki gondolatait nem képes uralni, az a felmerülő képzeteinek és érzéseinek van kiszolgáltatva. Aki a könyvben bemutatott, egyszerűen végezhető hat (alap)gyakorlattal - amelyeket a polihisztor Rudolf Steiner adott - megerősíti tudati életét, lelkileg egészséges, kiegyensúlyozott lesz, és morálisan is fejlődik.
Gyengeségünk másik oka, hogy nem vagyunk tisztában saját lényünkkel és a világban elfoglalt helyünkkel, ezért rövid bepillantást kapunk az élet és halál titkaiba is. Világosabbá válik, hogy ki az ember, hogyan fejlődik, mi az élet értelme és célja. Ilyen ismeretek tudatában szintén erővel telítődünk.
Mivel a gyakorlatok eredendően arra hivatottak, hogy a mindennapi élettől el nem szakadva előkészítsék az érzékfeletti megismerést, a könyv második felében arról olvashatunk, hogy miképpen fejlesztik a szívcsakrát, és hogyan függenek össze a világ és az ember megismerésével.
Írásommal az ember és a világ egészségesebbé válásához kívánok hozzájárulni.

 A könyv besorolása: Test, lélek, egészség és gyógyítás