Keresés
Keresett szó:

Rendezés:
Bejelentkezés
Hírlevél
TÁMOGATÓINKAz emberi szellem felszabadítása

Michael Spence
Kiadó: Remedium, 2008
Teljes ár: 2980 Ft      Engedményes ár: 2980 Ft
Mennyiség:  


Puha borító, 208 oldal

A jelenkor emberisége óriási eredményeket ért el a külvilág megfigyelésében és az élettelen természet folyamatainak, törvényeinek kutatásában és azok alkalmazásában.
A napjainkban tapasztalható számos súlyos válságtünet azonban arra figyelmeztet, hogy egyre inkább meg kellene ismernünk magunkat is, a közöttünk zajló folyamatok természetét. Az élet természetét kutatva új módokat kell találnunk, ha a problémák valódi megoldására törekszünk.
A társadalom hármas természetének felismerése az első lépés lehet ebben az irányban. A következő pedig, hogy ennek a hármas természetnek megfelelő  társadalmi formációkat, szervezeteket alakítunk ki, vagy meglévő szervezeteinket e felismerés alapján alakítjuk tovább.
A Waldorf-iskola mozgalom születésének pillanatától össze van kötve a hármas tagozódás megvalósulásáért indított kezdeményezéssel. Ezért merül fel újra és újra a kérdés, az igény és a vita a Waldorf-intézményekben arról, hogy lehet-e, hogy hogyan lehet, és hogy időszerű-e egyáltalán az iskolákban a hármas tagozódás irányába lépéseket tenni?
Michael Spence könyve segíthet tisztázni ezeket a kérdéseket, segíthet rátekinteni saját viszonyainkra és feltárni azokat az akadályokat, melyeket mi magunk gördítünk magunk elé. A többi rajtunk múlik...A könyv besorolása: Társadalmi, szociális kérdések