Keresés
Keresett szó:

Rendezés:
Bejelentkezés
Hírlevél
TÁMOGATÓINKMenedzserkalauz - 1. rész (A vállalkozások organikus szemlélete)

Takáts Péter
Kiadó: Új Mani-fest, 2007
Teljes ár: 3490 Ft      Engedményes ár: 2965 Ft   (-15%)
Mennyiség:  


Puha borító, 152 oldal

Gyakorló vezetők és tanácsadók is egyetértenek abban, hogy a 21. században égető szükség van új vezetési módszerekre. A gazdasági élet résztvevői érzik, hogy elérkezett az idő, amikor a menedzsment területén is új gondolatoknak kell megjelenniük, mert Einstein örökérvényű gondolatainak megszületése óta tudják: „Egy problémát, amit egy adott gondolkodás létrehozott, nem lehet ugyanazzal a gondolkodással megoldani”. Ugyanakkor a gyakorlatban mégis azt látjuk, hogy a vezetők és menedzserek tovább küzdenek a régi problémákkal és a racionális, bürokratikus illetve hierarchikus megközelítésre épülő vezetési elméletekkel.
Ezért ebben a könyvben arra vállalkoztam, hogy megfogalmazzam azokat az új gondolatokat, melyek alkalmasak lehetnek a problémák megoldására, valamint egy új vezetési stílus és ebből fakadóan egy új vezetési kultúra meghonosítására. Az általam bemutatott organikus szemlélet a gazdasági vállalkozások világában még viszonylag fiatalnak számít, ennek ellenére igen gyorsan terjed és szinte napról napra nő azon vállalkozók és vállalkozások száma, akik ezen gondolatok alapján élnek és dolgoznak. Az organikus szemlélet és a régi vezetési stílus között erős feszültség van, de a gyakorlat azt mutatja, hogy aki képes az új szemléletet elsajátítani és gondolkodását a régi beidegződésektől megszabadítani, az vállalkozásában olyan – eddig rejtett – tartalékokat szabadít fel, melyek rövid időn belül a hatékonyság és az eredményesség jól mérhető számaiban mutatkoznak meg. Eközben a változások mintegy mellékhatásaként az ilyen vállalkozásokba visszatér az örömteli és értelmes munkavégzés régen elfeledett hangulata is.
Kívánom minden olvasómnak – dolgozzon jelen pillanatban vezetőként vagy beosztott munkatársként –, hogy az itt bemutatott gondolatok, amennyiben élővé váltak benne, közösségében minél előbb megvalósításra kerüljenek, mert ez a közös, szebb jövő záloga.

A szerző

Tartalom
1. A gazdasági vállalkozások struktúrájáról
2. Az organikus gondolkodás gyakorlati kérdései
3. A vállalkozások fejlődése
4. A vállalkozások egészségi állapotáról
5. A vállalkozások tipológiája
6. A vállalkozások 7-es rendszere
7. A motiváció és a motiválás
8 A vezetői döntésekről


WWW.MENEDZSERKALAUZ.HUA könyv besorolása: Társadalmi, szociális kérdések