Keresés
Keresett szó:

Rendezés:
Bejelentkezés
Hírlevél
TÁMOGATÓINKA nemzetiszocializmus lénye és szándéka és a német nép sorsa

Karl Heyer
Kiadó: Ita Wegman Alapítvány, Natura Budapest Kft., 2006
Teljes ár: 3100 Ft      Engedményes ár: 2635 Ft   (-15%)
Jelenleg nem rendelhető


Puha borító, 254 oldal

Csodálatos az a tisztánlátás, amellyel Heyer a németországi politikai fejlődést érzékeli. Már az okokban felfedezte a kihatásokat, és előrejelzését 1935-ben négy pontban foglalta össze:
1. Hitler a háborút jelenti. 2. Ezt a háborút el fogjuk veszíteni. 3. Csak ezáltal szabadulunk meg a nemzetiszocializmustól. 4. A nemzetiszocializmus csak akkor fog eltűnni, ha már az összes szörnyűsége a vakok számára is nyilvánvalóvá vált (Aus meinem Leben - Életemről, Basel, 1990).

Európa keleti felének alapvető átalakulásával újra fel kell tenni a német állam önmaga megértésének kérdését. Ismeretesek a németek nehézségei identitásuk megértésében és leírásában. A német nép sorsát kutató Heyer érthetővé teszi, hogy a nemzetiszocializmus katasztrófája után szó sem lehet a nemzeti hagyomány továbbírásáról, hanem új alapokat kell lerakni. Az újonnan létrehozandó építmény elemei a közép-európai szellemtörténet tudományos és szociális impulzusaiban találhatók, melyeket Rudolf Steiner szellemtudománya állapított meg és fejlesztett tovább. Ebből a szellemből nő ki az az egységes-ökológiai gondolkodás, amely életbevágóan fontos a jelenlegi alapvető válság leküzdéséhez, és egy a legnagyobb mértékben szabad, egyenlő és szolidáris, önigazgató társadalmat megcélzó szociális akarat. Ez a perspektíva Heyer ábrázolásából adódik. A németek a nemzetiszocializmussal önmagukat árulták el ennek következményeire, a közép-európai jövőbe vezető útra vonatkozó kérdéssel fejeződik be a könyv: Vajon elég sok német akarja-e ezt az utat járni?

 A könyv besorolása: Társadalmi, szociális kérdések, Ezoterikus történelem és evolúció