Keresés
Keresett szó:

Rendezés:
Bejelentkezés
Hírlevél
TÁMOGATÓINKIndul a vándor

Gellért Ferenc
Kiadó: Megismerés Kiadó, 2017
Teljes ár: 2400 Ft      Engedményes ár: 2400 Ft
Mennyiség:  


Puha kötés, 176 oldal

A szerző sorai a borító hátoldaláról:

2010 végén elkezdtem levelezni egy gyakran szomorkodó lánnyal, és pár hét után meglepődve konstatáltam, hogy lénye versköltésre inspirál. Pózai és költői módon is igyekeztem vigasztalni, felrázni, mosolygóssá tenni és „tanítani”. Ő az első női múzsám. Mélyen szántó érzései annyira megragadták lelkemet, hogy nem akartam szabadulni tőlük. Kapcsolatunk mégis csak virtuális maradt és időközben meg is szakadt. Az első fejezet verseiben a hozzá fűződő érzéseim, gondolataim, plátói fellobbanásaim és „történetünk” elnyugvása követhető nyomon.

A második és egyben legterjedelmesebb fejezet azokat a verseimet tartalmazza, amelyeket az antropozófia, a modern szellemi bölcsesség megismerése ihletett. Az érzékfeletti tudást és érzületet megpróbálom költői módon is közvetíteni, legalábbis amennyire képességeim engedik. Ezen műveimmel főként az önismeretet, a temperamentumok szerinti emberi megértést és egy testet, lelket, szellemet átfogó életszemlélet fejlődését szeretném táplálni, amelyben helye van például az angyaloknak és a tündéreknek, valamint a születés előtti és a halál utáni életnek is.

A harmadik fejezetbe a többnyire ritmusos, életvidámságot sugárzó természetverseim kerültek, amelyek remélem, hogy olvasóimban is jó kedvet és jó érzéseket fognak kelteni.

Nem vagyok híve sem a búskomor, mindenféle fájdalmakat ábrázoló poézisnek, sem annak az elvont, prózába hajló szabad verselésnek, amely ebben a túlságosan intellektuális korban nagymértékben elterjedt. A közel 240 vers tartalmával, költői eszközeivel, a ritmikával és a sorok dallamával emelni, erősíteni és – amennyire tehettem – „zenélni” szerettem volna.

      Elindultam…
      Indul a vándor a dombra,
      indul a sziklaoromra.
      Lendül a lába, a karja,
      lendül a botja suhanva…

                                                                                    A könyv besorolása: Művészet és irodalom