Keresés
Keresett szó:

Rendezés:
Bejelentkezés
Hírlevél
TÁMOGATÓINKTáplálkozás és tudatfejlődés

Gellért Ferenc
Kiadó: Megismerés Kiadó, 2017
Teljes ár: 5500 Ft      Engedményes ár: 5500 Ft
Mennyiség:  


OLVASSON BELE!

Kemény kötés, 484 oldal. (Könyvjelző szalaggal és kihajtható melléklettel.)

Ki gondolná, hogy az emberiség étrendje mindig is a tudat fejlődéséhez igazodott? Ki gondolná például a tejről és a húsról, hogy fogyasztásuk révén hozzájárultak a jelenlegi tudatállapot kialakulásához? Miként? E vaskos és különleges írásból kiderül.

Miért vagyunk a Földön? Végső soron a tudati fejlődés érdekében. A könyv lapjain az étrend történeti változásaihoz kapcsolódva feltárulnak az emberi tudatállapot eddigi állomásai, sőt az élet értelme és jövőbeli lehetőségeink is – modern, antropozófiai ismeretek alapján.

Kevesen tudják, hogy a tudatos és a helyes táplálkozás kialakításához nem elég tisztában lenni az ételek kémiai összetételével és kalóriatartalmával. Az életfolyamatok élelmiszerekkel történő ösztönzése fontosabb. Sőt, bizonyos tápanyagok a gondolkodásmódot, az érzületet és az akarat kibontakoztatását is sajátosan képesek befolyásolni, amit étkezéseinknél is figyelembe vehetünk.

Aki tehát azt hiszi, hogy ez is csak olyan táplálkozási könyv lehet, mint a többi, óriási tévedésben van. Ugyan szó esik benne szokásos témákról, de szokatlan megközelítésben. Szó van benne fehérjékről, szénhidrátokról, gyümölcsökről, zöldfélékről, húsevésről, nyers és hőkezelt ételekről, enzimekről, vitaminokról, édesítésről, lúgosításról, fogyásról és még sok mindenről, ám szellemi megvilágításban és általában a tudatfejlődés fényébe állítva.

Az új ismeretek és a csodálatos összefüggések befogadása közben olyan érzésünk támadhat, hogy szinte kitágul velünk a világ. Mintha egyszerre három művet olvasnánk:
         - az emberiség tudatfejlődésének történetét,
         - a vele összefüggő táplálkozás történetét,
         - valamint az élelmiszerek életfolyamatokat és tudatot befolyásoló hatásait tárgyaló
           könyvet.

A spirituális szemléletre nyitott olvasó nemcsak hasznos, hanem lelkesítő, szellemi erőt adó információkkal is gazdagodhat általa. Bátran ajánlom tehát írásomat annak, akit vagy az anyagcsere rejtélyei, vagy a helyes étrend, vagy az élelmiszerek tudati hatásai, vagy a lélek tudatfejlődése és szellemi felemelkedése érdekel. Akit pedig e témák közül több is foglalkoztat, annak kötelező olvasmány. A könyv besorolása: Mezőgazdaság és élelmezés, Test, lélek, egészség és gyógyítás