Keresés
Keresett szó:

Rendezés:
Bejelentkezés
Hírlevél
TÁMOGATÓINKA filozófia rejtélyei II.

Rudolf Steiner
Kiadó: ABG Rent, 2013
Teljes ár: 3000 Ft      Engedményes ár: 2700 Ft   (-10%)
Mennyiség:  


Puha kötés, 206 oldal

A filozófia fejlődése a görög gondolkodóktól a XIX.század reakciós és szélsőséges világnézetéig.
Bár történelmi megközelítésben foglalkozik a filozófiai gondolatokkal, a könyvet mégsem tekinthetjük filozófiatörténetnek, hanem 2500 év világszemléletei vázlatos áttekintésének. Hogy ebben milyen szempontok vezették, arról szóljon maga Rudolf Steiner:
"Minden olyan filozófiai gondolat, amelyet nem maga az élet vet fel, terméketlenségre van ítélve, még ha néhány, töprengésre hajlamos embert ideig-óráig magával is ragad. A termékeny gondolatnak azokban a fejlődési folyamatokban kell megtalálnia gyökerét, amelyeken az emberiségnek a történelmi létesülése során keresztül kell haladnia. Aki bármilyen nézőpontból kívánja ábrázolni a filozófiai gondolatfejlődés történetét, az csak az ilyen, az élettől megkövetelt gondolatokhoz tarthatja magát."
Az antropozófiai irodalom forráshivatkozásaiban számtalanszor találkozhatunk ezzel a művel. Az Igazság és valóság-gal, valamint A szabadság filozófiájá-val együtt ez alkotja Steiner filozófiai "trilógiáját," ami immár teljes egészében hozzáférhető lesz a magyar olvasók számára is.
A második kötet az első szerves folytatása.A könyv besorolása: Antropozófia - Rudolf Steiner, Ezoterikus tanulmányok