Keresés
Keresett szó:

Rendezés:
Bejelentkezés
Hírlevél
TÁMOGATÓINKÉn-erő és tisztánlátás - A Tao-impulzus a múltban és a jövőben

Thomas Meyer
Kiadó: Ita Wegman Alapítvány, 2011
Teljes ár: 1500 Ft      Engedményes ár: 1500 Ft
Mennyiség:  


Puha borító, 168 oldal

A Tao a legmagasabbat fejezi ki. A legmagasabbat látták benne már évezredekkel ezelőtt élt elődeink is, amire felnézhettek, és amiről azt gondolták, hogy a világ, az egész emberiség eléri majd egyszer azt az állapotot, amikor minden egyes ember kifejlesztette legbensőbb természetéből ezt a legmagasabbat, melyet csíraszerűen magában hord. A Tao ugyanis egyszerre jelenti a lélek mélyen elrejtett magját és magasrendű jövőjét. Aki tudja, hogy mit jelent a Tao, az nem csupán a kiejtésekor, hanem pusztán rágondolva is egy szinte félénk tiszteletet érez.
RUDOLF STEINER

A Tao-hangzó esetében egy hatalmas jelentőségű, az emberi Én-t és az egész vllágot átfogó fejlődésimpulzusról beszélhetünk. „A Tao a legmagasabbat fejezi ki. A legmagasabbat látták benne már évezredekkel ezelőtt élt elődeink amire felnézhettek, mondja Rudolf Steiner, „a Tao ugyanis egyszerre jelenti a lélek mélyen elrejtett magját és magasrendű jövőjét. Ez a D. N. Dunlop emlékének szentelt írás a Tao-Impulzus fejlődés útját mutatja be, a régi atlantiszi Tao-tudatosságtól a hyberniai misztériumokon és Goethe Tao-élményén át a „taoizmus modern Rudolf Steiner által A szabadság filozófiájában ábrázolt megjelenési formájáig. Emellett említésre kerülnek a mexikói Taotl-misztériumok, F. Capra műve, a Tao der Physik (A fizika Tao ja) a Tao-impulzus Ahriman által inspirált modern megjelenési formái, valamit a jövő Tao-technikája is.

THOMAS MEYER 1950-ben született Bázelben. A Humanista Gimnázium elvégzése után germanisztikai, történelmi és filozófiai tanulmányokat folytatott. A Waldorf-tanári képesítés megszerzése után oktatói, majd írói és előadói tevékenységet végez. Életrajzi könyvei: D. N. Dunlop, Ludwig Polzer-Hoditz és Helmuth Moltke életútja. Első regénye „Der unverbrüchliche Vertrag, tényfeltáró könyve 2001 szeptember 11-ével kapcsolatban Der I I. September, das Böse und die Wahrheit címmel jelent meg (további könyvei a Perseus Kiadó honlapján).
A Perseus Kiadó (www.perseus.ch) alapítója, és 1996 óta a Der Europöer folyóirat kiadója. Bázelben, Svájc más városaiban és külföldön - így Magyarországon is - rendszeresen tart kurzusokat, szemináriumokat, előadásokat.

A könyv besorolása: Ezoterikus tanulmányok