Keresés
Keresett szó:

Rendezés:
Bejelentkezés
Hírlevél
TÁMOGATÓINKSzeretettel, Otto

Cara Wilson
Kiadó: Arkánum Szellemi Iskola Alapítvány, 2014
Teljes ár: 3000 Ft      Engedményes ár: 2700 Ft   (-10%)
Mennyiség:  


Anna Frank öröksége
Cara Wilson és Otto Frank levelezése

Buddy Elias előszavával és Otto Frankról írt életrajzi vázlatával

Puha kötés, 152 oldal

Ez a könyv a Cara Wilson és Otto Frank, Anna Frank édesapja közötti majd húsz éves szakadatlan levelezést dokumentálja. A történet a szerző tizennegyedik életévében kezdődött, amikor egy készülő filmhez megpályázta Anna Frank szerepét. Cara Wilson levelet írt Ottonak, és Otto válaszolt. Hogy ez mit is jelent, csak az tudhatja, aki tisztában van azzal, hogy Otto minden levelet megválaszolt - miután a lánya naplója nyilvánosságra került, utána kosárszám érkeztek Ottohoz a levelek. Így lett Cara Wilson is az egyike Otto világszerte élő gyermekeinek.
Majd húsz év levelezés után került sor az első és egyetlen találkozásra Baselben. Cara Wilson Otto Frankban nem csupán egy minden ellenérzéstől mentes, jóindulatú és bölcs emberre talált, hanem egy Holokauszt-túlélőre is, aki felette állt minden cionista kicsinyességnek, függetlenül attól, hogy támogatta Izrael önálló állammá szervezését. Számtalan ember életében, mind kisebb, mind nagyobb kérdésekben Otto élő útmutatóvá vált, aki tévedhetetlenül mindig az igazi emberré válás irányába mutatott.

- Szerintem, az embereknek meg kell ismerniük önt. Tartozik a társadalomnak azzal, hogy felfedi csodálatos életfelfogásának titkát. -

                                                  Cara Wilson Otto Franknak írt leveléből,
                                                                            1968. augusztus 27.A könyv besorolása: Életrajz