Keresés
Keresett szó:

Rendezés:
Bejelentkezés
Hírlevél
TÁMOGATÓINKJézustól Krisztusig

Rudolf Steiner
Kiadó: Genius, 2005
Teljes ár: 2090 Ft      Engedményes ár: 2090 Ft
Jelenleg nem rendelhető


Puha borító, ragasztott kötés, 222 oldal.

Erről az előadássorozatról elhangzása után 12 évvel Rudolf Steiner az egyik előadásában azt mondta, hogy ezt követően növekedett meg az antropozófia ellenfeleinek tábora, mert ebben "ezoterikus kötelességtudatból" olyan igazságokról beszélt, amelyekkel kapcsolatban "sokan azt akarták, hogy inkább rejtve maradjanak". A burkolt megfogalmazás alapján valójában csak sejteni lehet, hogy tulajdonképpen milyen körökről lehet szó, mindenesetre ezután sorozatos támadások érték.
A kereszténység sarkalatos kérdéseiről esik szó ezekben az előadásokban, elsősorban a feltámadás kérdéséről, amiről Pál apostol kijelentette, hogy "Ha pedig Krisztus nem támadt fel, hiábavaló a mi igehirdetésünk, és hiábavaló a ti hitetek is". (1Kor. 15,14.) A materialista gondolkodásmód számára a kérdés merő képtelenség, mert a szétporladt test felélesztésére gondolnak. Steiner elmondja, hogy a teremtés kezdete óta létezik az ember úgynevezett "szellemfizikai teste" - az előadásokban ezt "fantom"-nak nevezi - amely az idők során az ellenerők tevékenysége következtében szétrombolódott. Ezt állította helyre Krisztus, és így ez - a hozzá való csatlakozás eredményeképpen - az ember számára is lehetségessé válik.
Többek között ezekben az előadásokban mondja ki Rudolf Steiner egészen határozottan azt is, hogy Krisztus csak egyszer testesült meg a Földön, szemben a többi úgynevezett "avatár" lénnyel és "bódhiszattvával", ami viszont a keleti tanok képviselői számára volt botránykő, mert ők Krisztust csak egynek tartották a próféták közül. Krisztus a Golgotán végrehajtott tettével az emberiségfejlődés központi alakja lett, és cselekedete egy valamennyi embert érintő kozmikus tett volt.
A kereszténység mélyebb igazságai iránt érdeklődők számára ez az előadássorozat nélkülözhetetlen tudnivalókat tartalmaz.
 A könyv besorolása: Antropozófia - Rudolf Steiner, Ezoterikus kereszténység és vallás, Ezoterikus történelem és evolúció