Keresés
Keresett szó:

Rendezés:
Bejelentkezés
Hírlevél
TÁMOGATÓINKKrisztus és a szellemi világ - A Szent Grál keresése

Rudolf Steiner
Kiadó: Genius, 2017
Teljes ár: 2900 Ft      Engedményes ár: 2900 Ft
Mennyiség:  


Puha kötés, 111 oldal
 

A könyvben hat előadás szövege található, melyeket Rudolf Steiner 1913. december 28. és 1914. január 2. között tartott Lipcsében. Az előadások központi témája Jézus Krisztus lénye és az időszámításunk kezdete körüli időszak szellemi élete. Az előadó visszatekint az ősi kultúrákra, hogy érzékeltesse, hogyan csökkent fokozatosan az idő múlásával annak a lehetősége, hogy az emberiség megérthesse a Krisztus-lény valódi mivoltát és küldetésének jelentőségét. A mélypont ebben a tekintetben éppen abban az időben volt, amikor ez a lény földi testet öltött. A görög antikvitás Szibilla alakjainak a héber próféták szellemiségével ellentétes beállítottságát is megismerjük az előadásokból. Rudolf Steiner bemutatja Pál apostol működésének hátterében álló tényezőket is.

A további előadásokban a Grál motívum megjelenését, a Parsifal legendát és a Grál titkának megközelítési lehetőségét világítja meg hallgatói számára az előadó.


Részlet a könyvből:

„Mert lelkünk elé nem más tárul, mint az a tény, hogy Krisztus egy olyan korban jelenik meg a Földön, amely a legkevésbé alkalmas a megértésére. És ha a következô korokra tekintünk, és különösen azokat a kísérleteket vesszük szemügyre, amelyek a következő századokban Jézus Krisztus lényének megértésével próbálkoztak, úgy végtelen teológiai civakodásra találunk; végül pedig látjuk a középkorban a tudás és hit éles elkülönülését, vagyis a teljes lemondást arról, hogy Jézus Krisztus lényéről egyáltalán tudjanak..., az újkorról nem is beszélve, ez napjainkig tehetetlenül áll e jelenség előtt!”A könyv besorolása: Antropozófia - Rudolf Steiner