Keresés
Keresett szó:

Rendezés:
Bejelentkezés
Hírlevél
TÁMOGATÓINKOkkult történelem

Rudolf Steiner
Kiadó: Regulus Art, 2013
Teljes ár: 2650 Ft      Engedményes ár: 2650 Ft
Mennyiség:  


OLVASSON BELE!

Kemény fedél, cérnakötés, 117 oldal

Az emberi történelem alakulása mögött évezredek óta szellemi lények, szellemi individualitások állnak.
A tartalomból: Jeanne d’Arc. Scotus Erigena. Gilgames és Enkidu. Az inkarnáció beállítottságának módosítása az ember szellemi erőinek fejlődése által. Arisztotelész. Az ősnyelv. A babilóniaiak küldetése. A káldeus misztérium. Julianus Apostata. Az atlantiszi katasztrófa és az 1250-es év impulzusa. Emelkedő és hanyatló ciklusok az emberiség történelmében. Kopernikusz. A babiloni kultúra. A görögök művészete, filozófiája és népjellege. Novalis egyénisége.

"... Amiről szeretném, ha fogalmat alkotnának, az az, hogy az emberiség egész történelmi folyamatában a kükönböző évezredeken át, egészen napjainkig, minden emberi ténykedés és történés mögött szellemi lények, szellemi individualitások állnak, mint irányítók, mint vezetők, és hogy a történelmi folyamatok legnagyobb és legfontosabb tényeinél ez vagy az az ember a maga egész lelkével, egész lényével mennyire csak eszköze a mögötte álló tervező, működő individualitásoknak. El kell sajátítanunk néhány olyan fogalmat, amellyel a mindennapi életben nem rendelkezünk, ha bele akarunk látni azokba a sajátos, titokzatos összefüggésekbe, amelyek a korábbi és későbbi történelmi események között fennállnak."

                                                                                     Rudolf Steiner
                                                                                1910. december 27.A könyv besorolása: Antropozófia - Rudolf Steiner, Ezoterikus történelem és evolúció, Saját kiadványok