Keresés
Keresett szó:

Rendezés:
Bejelentkezés
Hírlevél
TÁMOGATÓINKA világ és az ember szellemi megismerésének alapelemei

Rudolf Steiner
Kiadó: Mandala, 2016
Teljes ár: 2200 Ft      Engedményes ár: 2200 Ft
Mennyiség:  


Alcím: Theosophie

Puha borító, ragasztott kötés, 134 oldal

Ez a könyv az antropozófia egyik alapműve. Olyan könyv, amire gyakori a hivatkozás, és amit nem árt időnként újra feldolgozni, újra felfedezni, hiszen maga az olvasó is változik és "újdonságokra" talál rá.
Minden további antropozófiai olvasmány és tanulás feltételezni szeretné e mű ismeretét, hiszen fontos fogalmak kerülnek itt bevezetésre, alapösszefüggések bemutatásra, és maga a szemléletmód is plasztikussá válik, ha úgy olvasunk, és úgy foglalkozunk ezekkel a tartalmakkal, ahogyan az ebben a könyvben is le van írva.
A mű az ember és a világ életében zajló szellemi folyamatokról beszél. Ezeket mindenki átélheti, aki rászánja magát arra, hogy a megismerés útjára lépjen.
Helyes, ha előbb józan gondolkodással meg akarjuk érteni azt, amit később megláthatunk. Ezért a könyv megfogalmazza az antropozófia alapfogalmait: az ember felépítését - test, lélek, szellem; beszél az érzékfeletti világ régióiról; a sors és a reinkarnáció kérdéseiről; az ember halál utáni létéről stb.
Az ismeretanyagon kívül a befogadás, a képzetek helyes kialakítása tekintetében is kapunk segítséget, ha nem is egy közönséges használati utasítás formájában.
A cím - Teozófia - az isteni bölcsességet jelenti. Görög szó és keleties, misztikus hangulatot kelt, pedig "Rudolf Steiner nagy fontosságot tulajdonított európai, nyugati mivoltunknak. Fichtéből és Goethéből indul - de aztán, ahogy ezt később maga is sajnálja, mégiscsak használni kezdi a teozófus "tolvajnyelvet"." (Idézet Vekerdy Tamástól)

 A könyv besorolása: Antropozófia - Rudolf Steiner, Ezoterikus történelem és evolúció