Keresés
Keresett szó:

Rendezés:
Bejelentkezés
Hírlevél
TÁMOGATÓINKMunkás 1. (Az emberi test szellemtudományos megközelítésben)

Rudolf Steiner
Kiadó: Új Mani-fest, 2003
Teljes ár: 2000 Ft      Engedményes ár: 1700 Ft   (-15%)
Jelenleg nem rendelhető


Kemény borító, cérnafűzött kötés, 176 oldal

Rudolf Steiner életművében különleges helyet foglalnak el az 1922-24-es évek úgynevezett munkásoknak tartott előadásai. Ezek témájukat tekintve nem zárt előadásciklusok voltak, és nem is az antropozófiát már jól ismerő hallgatósághoz szóltak. Keletkezésük története az, hogy amikor a svájci Dornachban az Antropozófiai Társaság székhelyének, a Goetheanumnak az építése folyt, Rudolf Steiner az ott dolgozó munkásoknak a kezdetben kötetlen beszélgetések nyomán és az érdeklődés hatására előadásokat kezdett tartani, amelyek végül rendszeressé váltak. A kérdések és témák spontán módon merültek fel, a résztvevők igényeinek megfelelően, amit Steiner mindig szemmel tartott, és azokhoz igazodva fejtette ki az antropozófia világképét. Különösen figyelemre méltó a Munkás-előadások atmoszférája, az a frissesség és közvetlenség, ami belőlük árad. A nyolckötetnyi, összesen 113 előadás kitűnik abban, ahogyan hidat ver a hétköznapi élet kérdései és a már tisztán szellemi témák között, vagyis ahogyan a látható világra irányuló megismerésünket fokról fokra és szinte észrevétlenül átvezeti a nem látható világ megismerésébe.

Az első kötet tartalmából:
A beszéd és az agy fejlődése, a bal- és jobbkezesség, a nyelvek különbözősége a Föld tájai és a csillagképek szerint. A csecsemő táplálkozása. Az anyatej. A test gondolkodása és az álmok. A világegyetem és az érzékelés kristályképző hatása az emberben. Az agysejtek ébrenlét és alvás idején. A máj a test belső érzékszerve. Az emlékezet túlterhelése. A máj és a vese tevékenységének kapcsolata. Hol van a szellem bennünk? A máj és a szem felépítésének hasonlósága. Az állat szemei mint gondolkodásszervek. A táplálék útja és átalakulása a szervezetben. Só és foszfor az emberi fejben. Az őshüllők világa. Az iszaptengerben és a forró levegőben élő őshüllők kinézete és életmódja. Az őshüllők előtti Föld. Egyes mai állatok szaporodóképessége. Az árapály valódi oka. A Föld a napban. Adam Kadmon, a föld-ember. Az Ótestamentum téves értelmezése. Adam Kadmon és Ádám különbözősége.

A könyvből készült HANGOSKÖNYV is, melye itt talál meg.A könyv besorolása: Antropozófia - Rudolf Steiner, Test, lélek, egészség és gyógyítás