Keresés
Keresett szó:

Rendezés:
Bejelentkezés
Hírlevél
TÁMOGATÓINK

Szerző

Török Sándor

(Homoróddaróc, 1904 - Budapest, 1985) író, műfordító, antropozófus. 1933-ban Baumgarten-díjban részesítették, 1938-ban a Petőfi Társaság tagja lett.
Török Sándor a II. világháború utolsó hónapjait Nagy Emilék kissvábhegyi házának rejtekén vészelte át, amit részletesen leírt Egy kis kertet szerettem volna c. emlékirataiban és a Titokzatos utazások című regényében. 1945-1948-ig a Magyar Rádió Ünnepi levelek c. sorozatát szerkeszti, mely a világ vezető tudósait, művészeit szólaltatta meg. A műsort 7 adás után betiltották. 1951-től a Tankönyvkiadó szerkesztője, 1959-1966-ig a Család és Iskola c. lap felelős-, majd főszerkesztője.
A komédiás c. darabjából – melyet csak hétszer játszottak – később Richard Nash írt Az esőcsináló címen világhírűvé vált színdarabot. A Csilicsala csodái folytatásos rádiójáték széles körű, országos népszerűséget biztosított számára. A műsort 1953 nyarán kezdték sugározni, havonta egy alkalommal, vasárnap délelőtt 10 és 11 óra között volt hallható. Török Sándor műveit francia, olasz, portugál nyelvekre is lefordították.


Megjelent művei: Mi az antropozófia, Életed kész regény