Keresés
Keresett szó:

Rendezés:
Bejelentkezés
Hírlevél
TÁMOGATÓINK

Szerző

Budd, Christopher Houghton Ph.D.

1948-ban született Angliában. Gazdaságtörténész, bank és pénzügy területen szerzett doktorátussal (John Cass Business School, London). Független tanácsadó számos kontextusban a "főáramútól" az "alternatívig," a központi banki tevékenységtől az organikus gazdálkodásig. Rendszeresn ír gazdasági témákban, és számos könyvet jelentetett már meg, többek között: Prelude in Economics (1979), Of Wheat and Gold (1988), The Metamorphosis of Capitalism (2003), Rare Albion – a Monetary Allegory (2005) és Finance at the Threshold (2011).
Már 20 éves kora előtt találkozott Rudolf Steiner életművével, akinek a szociológia és a közgazdaságtan megértéséhez és fejlesztéséhez tett hozzájárulása azóta is kiemelkedő jelentőséggel bír számára.
Számos, különböző, kisebb, főként „zöld” vállalkozás elindításában vett részt, a tanyasi gazdálkodás, az élelmiszerelosztás, kereskedelem és befektetés területén. Hét évig volt helyi tanácsadó, általában elnöki tisztségben, és négyszer mint állami iskola igazgató. Írói, kiadói és konzulensi munkája mellett világszerte workshopokat tart.
Fő érdeklődési területe az asszociatív közgazdaságtan fejlesztése, ami a közgazdaságtan egy olyan megközelítése, ami egyesíti a pénzügyi fegyelmet az ember oldaláról megnyilvánuló aktív társadalmi felelősséggel.
Az utóbbi években szakmai fókusza a modern pénzügyi rendszer lett – nemcsak történelme és működése, hanem a jövője is. Nagy figyelmet szentel a fiatalok pénzügyi műveltségének gyarapítására, hogy céljaikhoz és kezdeményezéseikhez alapot nyújtson.


Megjelent művei: A kapitalizmus metamorfózisa